Tapéták

A harmonikus környezethez hozzátartozik a kényelem, a megfelelő komfortérzet kialakítása, a lelki közérzet biztosítása. Nagyon fontos, hogy minden ember megteremtse magának és a vele együtt élőkkel, a legjobban megfelelő lelki és fizikai környezetét. Amióta a színek hatását fiziológiai és lélektani szempontból tudományosan vizsgálták megállapították, hogy a színdinamikai elvek alkalmazásával harmonikussá tudjuk alakítani a környezetünket. A magasan fejlett tapéta gyártási technológiával 100.000 féle színárnyalattal, a különböző célközönségnek készült tapéták minden igényt kielégítenek.

 

A tapéta színének kiválasztásakor érdemes figyelembe kell venni az egyes színek pszichológiai hatását.

  • Piros – érzelmeket felerősítő, izgató, aktivitásra késztető szín.
  • Barna – állandóságot, hovatartozást, biztonságérzetet fejez ki.
  • Sárga – hatása lelkesítő, optimista, megkönnyebbülés érzetet kelt.
  • Zöld – a remény, a nyugalom, az egyensúly színe.
  • Kék – békességre, csendre, rendre ösztönöz, érzékenységünket fokozza.
  • Fehér – a tisztaság, a rend, a semlegesség színe.
  • Lila – az erő, az erotika színe.

A szín mellett szintén fontos a tapétán levő minták mérete, sűrűsége, a vonalvezetés iránya.

A sötét tónusú nagyméretű minták hatására a falfelület kisebbnek tűnik, és arányai megváltoznak. A kisméretű világos színű minták ellenben optikailag nagyítják a szobát. A függőleges csíkok szűkítik a szobát, és növelik magasságát. Ezzel szemben a vízszintes csíkozás hatására a szoba alacsonyabbnak és szélesebbnek tűnik. A diszkrét vízszintes hangsúly a falfelület alsó harmadában ugyanakkor nyugalmat és szélességet kölcsönöz a szobának.

Tapéta típusok

Vlies Tapéta

Ennél a típusnál az alsó hordozó réteg egy magas színvonalú textilrost anyag, ami alapvetően megkülönbözteti a Vlies tapétát a többi tapéta típustól. Felhasználása különlegesen egyszerű, mivel itt Önnek csak a falat kell megkenni a ragasztóval, a tapétát nem. Miután így a tapéta szárazon kerül fel a falra, nem fordulhat elő az esetlegesen más tapétáknál tapasztalható száradást követő összehúzódás. Újra tapétázásnál a felsőréteg könnyen lehúzható, a falon maradt Vlies viszont egy kitűnő alapot biztosít Önnek a következő tapétázásnál.

Vinyl Tapéta

Ez a tapéta típus egy szintén papír hordozóra épül. Ami a különlegességét biztosítja, mint optikailag és széles felhasználhatóságban, hogy a tapéta egy meleg dombornyomásos eljárással készül. Különlegesen strapabíró és a lakások bármely helységében alkalmazható.

Papírtapéta

A papírtapéta két réteg papírból áll. A felső mintával nyomtatott réteg így tud ragasztás után is torzulás nélkül megmaradni.

Habosított tapéta

Habosított tapéta szintén két rétegből áll. Az alsó papír rétegre egy habosított réteg kerül, ami biztosítja a felső réteg dombornyomását. Alkalmas erőssebben igénybevett helyiségek

tapétázására.

Fotótapéta

Ezek a tapéták nagyméretű, magas felbontású fotókat vagy grafikákat jelenítenek meg, lehetővé téve  tájak, városképek, absztrakt művek vagy személyes emlékek megjelenítését a falakon.  Ideálisak otthonokba, irodákba vagy kereskedelmi helyiségekbe egyaránt, hogy egyedülálló  vizuális élményt nyújtsanak.

3D falpanel

A 3D falpanelek modern és esztétikus megoldást kínálnak a térátalakításhoz.  A 3D falpanelek rugalmasak, sokféle formában és színben elérhetők, így széles körű felhasználási lehetőséget biztosítanak otthonokban, irodákban vagy kereskedelmi helyiségekben egyaránt.  Nemcsak esztétikailag vonzók, hanem a tér hang- és hőszigetelését is javíthatják.

Gyerek tapéta

A gyerek tapéták élénk és játékos designokkal rendelkeznek, amelyek ideálisak a gyerekszobák kreatív és vidám kialakításához. Ezek a tapéták gyakran rendelkeznek színes mintákkal, vidám karakterekkel vagy tematikus elemekkel, amelyek megfelelnek a gyermekek érdeklődési körének és szórakoztatják őket. Strapabíró anyagokból készülnek, hogy ellenálljanak a gyerekek által okozott esetleges kopásnak és szennyeződéseknek. Emellett a gyerek tapéták gyakran környezetbarát anyagokból készülnek, amelyek biztonságosak a gyermekek számára.

Bordűrök

általában a tapéta és a mennyezet elválasztásához szolgál, de alkalmas ablakok, ajtókeretek körüli díszítésére is. Manapság egyre kevesebbet használják. Felváltja az ütés álló, festhető szegőléc. Ezekről bővebben itt olvashat.

Bemutatóterem

Tapéta kínálatunk kiemelkedő a régióban,  a széles választékával, amely magában foglalja a klasszikus és időtálló mintáktól kezdve, egészen a legújabb trendekig terjedő stílusokat. Választékunkban szerepelnek vintage stílusok, modern geometriai minták, természet inspirálta motívumok és egyedi dizájnok is, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő tapétát.Emellett büszkék vagyunk arra, hogy olyan elismert márkákkal dolgozunk együtt, amelyek kiváló minőségű tapétákat kínálnak. Szakértő kollégáink minden esetben segítenek az ügyfeleknek a legmegfelelőbb tapéta kiválasztásában, figyelembe véve az egyedi igényeket és a lakás stílusát. A kiváló minőség és a széles választék mellett elkötelezettek vagyunk az ügyfelek elégedettsége és az otthonok szépítése iránt is.

Forgalmazott márkáink