Padlószőnyeg

A padlószőnyeg hangulatot és kényelmet kölcsönöz otthonunknak. Nincs is annál kellemesebb érzés, mikor mezítláb végig sétálunk a szobában és érezzük talpunk alatt a puha anyagot.

Komfortos hatásán túl jobb akusztikát és hangszigetelést biztosít a helyiségnek. Nem véletlen, hogy a világ nagy koncerttermeinek falait és padlóját is ezzel borítják.

Az esztétikai élmény mellett a padlószőnyeg nyugalmat is jelent, ha gyermek vagy idős ember van a családban, mivel csúszásmentessé varázsolja a járófelületet. A csúszós lépcső is kevésbé veszélyes, ha szőnyeggel van borítva. És ha valaki mégis leesik a törések és sérülések kockázata jelentősen csökken. Tudományosan bizonyított tény, hogy a szőnyeg elnyeli az esés hatásait.

Téves elképzelés, hogy a padlószőnyeg asztmát vagy allergiát vált ki.

 

A háromdimenziós bolyhos szerkezet magában tartja az allergiát kiváltó szemcséket és meggátolja, hogy visszajusson a levegőbe. A szőnyegek nem jó búvóhelyek a házi poratka számára.  Természetesen be kell tartani a szőnyegek tisztításával kapcsolatos hétköznapi szabályokat, de ezek által a szőnyeg hozzá járul a levegő minőségének javításához. Fontos a porszívózás és a helyiség szellőztetése. De ilyen csekély áldozatokkal az allergia és asztma nem jelentkezhet szőnyeggel ellátott helyiségekben.

A padlószőnyeg végtelen lehetőséget kínál…Elegáns minimalizmus, kifinomult elegancia vagy meleg rusztika…bármilyen ízlése, életstílusa van, a szőnyeg képes ezt kielégíteni. A textúrák, színek alapanyagok széles választéka jellemzi a piacot. Minden esetben megtalálja a vásárló a tapétához, függönyhöz, festékhez tökéletesen harmonizáló darabot.

 

 

 

 

 

Forgalmazott márkáink: