Laminált padló

A 80-as években megjelent laminált padló rossz hírneve már a múlté, mert nincs az a szín és/vagy mintázat mely ne jelenhetne meg egy laminált padlón. Emellett pedig már több, mint 10 éve olyan minőségi követelményeknek kell megfelelnie, melyeket tekintve egy mai laminált padló semmilyen szinten sem sorolható a faparketta mögé.

Milyen helyiségbe milyen laminált padló ajánlott?

A háló- és gyermekszobákba (ahová már jóval kevesebb koszt hordunk be) alacsonyabb kopásállóságú laminált padló is megfelelő, azonban a konyhába és étkezőbe, nappali és más, nagyobb igénybevételnek kitett helyiségekbe javasolt a magasabb kopásállóságra tervezett laminált padlót fektetni Irodahelyiségekbe és nagyforgalmú ügyfélvárókba csak a direkt erre kialakított, erős kopásállósági osztályba sorolt laminált padlók alkalmasak.

31   mérsékelt használat
32   normál használat
33   intenzív használat

Alkalmazható laminált padló a padlófűtéshez?

Meleg vizes padlófűtésnél igen, viszont az elektromos padlófűtés esetén nem ajánlott az erős átmelegedés miatt (28 C fok fölött a laminált padló károsodhat).

Le lehet ragasztani a laminált padlót?

A padló leragasztása kifejezetten ellenjavasolt. Leragasztás esetén a jótállás érvényét veszti.

Használhatók a laminált padlón görgős székek?

Igen, de fontos, hogy megfelelő védelemmel lássuk el a felületet. Manapság már nem probléma az irodai székeket puha görgőkkel megrendelni. Ezek jelentősen megnövelik a laminált padló élettartamát, amely így sokáig megőrzi újszerű megjelenését.

A kemény görgőknél a por, apró kvarcos szennyeződések a görgő alá kerülve megtörhetik a laminált felületet, így a laminált padló karcos lesz és elveszti a nedvességgel szembeni ellenállását.

Forgalmazott márkáink: